Utilaje de ultimă generație, expoziție de animale și noutăți din agricultura ecologică la Banat Agralim

Publicat în 30 mai 2018
O nouă ediție a târgului Banat Agralim va avea loc la începutul lunii iunie la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai” din Timișoara. Locația generoasă a USAMVB de pe Calea Aradului va găzdui cea mai importantă expoziție bănățeană cu...

Termen limită pentru primăriile timișene să finalizeze amenajamentul pastoral

Publicat în 29 mai 2018
36 de primării din judeţul Timiş trebui să finalizeze amenajamentul pastoral până la finalul anului.Este vorba de studiul tehnic, în baza căruia se vor repartiza şi utiliza  păşunile comunale de anul viitor. Preşedintele Comisiei pentru Agricultură din cadrul Consiliului Judeţean...

Greutăți în programul de revigorare a raselor mangalița și bazna în Timiș

Publicat în 28 mai 2018
Programul multianual de revigorare a raselor de porci mangalița și bazna se derulează cu greutate, în Timiș. Și aceasta nu pentru că nu sunt femieri care vor să se implice, ci pentru că numărul celor care furnizează animale este prea mic. Mai exact, în program s-au înscris...

Un agricultor bănățean aplică rețeta spaniolă cu succes în livada de cireși

Publicat în 25 mai 2018
O livadă mixtă de două hectare, prevăzută cu sistem de irigare, este câștigul reinvestit al unei familii de la Sichevița, după aproape 13 ani de muncă în Spania. Iosif Dragomir spune că în Spania a avut ocazia să vadă ce înseamnă performanța în agricultură. Și pentru că nu știa...

Când ajung primele roșii românești în piețele din Timiș

Publicat în 24 mai 2018
Primele roșii livrate prin programul destinat cultivatorilor de tomate vor ajunge pe piață, în Timiș, până la finalul lunii. Termenul este avansat de directorul Direcției Agricole Județene, Doru Ioan Petanec, care spune că interesul legumicultorilor timișeni a crescut...

Un fermier din Timiș, care relansează rasa rațcă pe cale de dispariție, pus pe drumuri de o o eroare de soft

Publicat în 22 mai 2018
Un fermier din județul Timiș relansează o rasă de oi bănățene. Oile din rasa rațcă, deși pe cale de dispariție în Banat, oferă indici de performanță remarcabili. Este concluzia la care a ajuns Florin Vâșcu de la Diniaș, județul Timiș, care a înființat aici cea mai mare fermă de...

Rețeta fermierului care cultivă una dintre cele mai mari suprafețe protejate cu legume din Caraș-Severin

Publicat în 21 mai 2018
Una dintre cele mai mari suprafețe protejate cu legume din județul Caraș-Severin se află la Jupa, lângă Caransebeș. Este o investiție demarată de Alin Bona, fermier care lucrează o suprafață mai mare de un hectar cu legume din care, pe jumătate, a construit solarii. Fermierul a...

FOTO/ “Diminețile satului” cu gospodarii din zona Buziașului

Publicat în 12 mai 2018
Emisiunea “Diminețile satului” de duminică, 13 mai, de la ora 8:00, vă invită în zona Buziaș, la Sârbova, la ferma familială a lui Dan Ioan Unipan, cu activități principale legate de vacile de lapte și de oi, și la Hitiaș, unde Bogdan Gheorghe Dumitru se ocupă de solarii, păsăr...

Rețeta distrugerii fabricii de brânzeturi de la Liebling, înființată în 1921

Publicat în 09 mai 2018
Localitatea Liebling din județul Timiș era, pe vremuri, celebră în toată țara pentru brânzeturile produse aici. Înființată încă din anul 1921 de familia Neumann, fabrica de brânzeturi procesa laptele adus de crescătorii de vaci din întreaga zonă. Perioada de glorie a cunoscut-o...

Un profesor de sport din Cornereva a dat tonul afacerii cu sucuri naturale din merele produse în propria livadă

Publicat în 07 mai 2018
Un investitor din județul Caraș-Severin a reușit să transfere savoarea a fructelor proaspete în sucuri naturale. Și dacă, pe vremuri, bătrânii veneau cu carul cu mere de la munte la pustă, acum merele vin la cutie. Primul producător de sucuri naturale din Caraș-Severin se numește...

O orădeancă a prezentat la Londra un produs alimentar unic în lume

Publicat în 06 mai 2018
Un produs alimentar unic în lume, a fost prezentat de o româncă din Oradea, în premieră mondială, la un târg de alimente naturale din Londra. Numit fructonată, acesta este obţinut fără zahăr, fără fierbere şi fără aditivi, din culturi ecologice. De profesie inginer în industria...

Rezervoare gigantice la Cramele Recaș

Publicat în 04 mai 2018
Șase noi rezervoare pentru fermentarea vinurilor roşii cu o capacitate totală de 240.000 de litri au ajuns astăzi la Cramele Recaş. Compania producătoare de vinuri doreşte să îşi extindă achiziţiile de struguri de la producători din ţară şi are nevoie de un număr mai mare de...