Filmul ”Odiseea”, povestea celebrului explorator francez Jacques-Yves Cousteau, proiectat la Timișoara, la Casa Artelor

Casa Artelor
, Timişoara
23 feb. 2017, 19:00
Marele Ecran va invita joi, 23 februarie 2017, la Casa...
Marele Ecran va invita joi, 23 februarie 2017, la Casa Artelor din Timișoara, de la ora 19.00, la proiectia filmului Odiseea (2016), povestea celebrului explorator francez Jacques-Yves Cousteau, care a avut premiera în cinematografele românești în 27 ianuarie.
În rolul lui Cousteau îl veți recunoaște pe actorul Lambert Wilson (Matrix Reloaded, Of Gods and Men), iar Audrey Tautou (Amelie) va interpreta rolul lui Simone Cousteau, cea de-a doua soție a exploratorului.
Filmul prezintă 30 de ani (perioada 1949 – 1979) din viața căpitanului Jacques-Yves Cousteau, faimosul om de știință, explorator, inventator și cineast. Personaj extrem de carismatic și un bun lider de opinie, Cousteau nu a fost lipsit de defecte, în special în ceea ce privește viața de familie.
Filmul este scris și regizat de Jérôme Salle (scenaristul The Tourist) și este o ecranizare a cărții Capitaine de La Calypso, scrisa de Albert Falco și Yves Paccalet.
Jacques-Yves Cousteau s-a născut pe 11 iunie 1910, în Franța. A fost ofițer în marina franceză, explorator al vieții subacvatice în domeniul oceanografiei, fotograf, producător de filme și inventator de aparate submarine. A fost căsătorit de două ori și a avut câte doi copii din fiecare căsătorie. A murit în data de 25 iunie 1997, la Paris.
În 1943, la turnarea filmului Epave, Cousteau inventează, împreună cu un inginer, scafandrul autonom modern, prin modernizarea unei invenții din secolul XIX. Brevetul pentru această invenție îl va pune la adăpost din punct de vedere financiar pentru tot restul vieții.
În 1949, Cousteau înființează „Campaniile Oceanografice Franceze”, iar milionarul irlandez Loel Guinness, descendentul fondatorului berăriei omonime, îi pune la dispoziție un vechi dragor de mine, botezat Calypso. Exploratorul pleacă în călătorii avându-i la bord, printre membrii echipajului, și pe soția sa, Simone, și pe fiul mai mic, Philippe.
Biletele costă 10 lei și sunt disponibile ănainte de proiecție. Capacitatea sălii este de 45 de locuri.
Mai multe evenimente din Timişoara şi din partea de vest a ţării.
Cum ajungem (folosiţi Street View pentru a vedea cum arată locul):

Casa Artelor
Str. Episcop Augustin Pacha, Nr. 8
Timişoara
Spaţii disponibile: Galeria Pygmalion, Sala StudioArt, Galeria Subteran, Cafeneaua Klapka și, vara, Curtea cu Castan.
De la începutul lui 2014 toate sunt puse gratuit la dispoziția artiștilor și publicului de către Direcția pentru Cultură Timiș.